Bij Re-State herdefiniëren we vastgoed vanuit een veranderende kijk op hoe mensen wonen, werken en leven in de moderne wereld.

001

Wij zijn Sander en Arthur.

Met 15 jaar ervaring in vastgoedontwikkeling merken we - elk binnen onze eigen specialisatie - belangrijke knelpunten in de sector. Dit resulteert in de oprichting van Re-State Development.

Wij kiezen er bewust voor om projecten te kiezen die in stedelijke omgevingen liggen. We selecteren hippe buurten op een AAA-locatie. Op die manier streven we ernaar om zowel onze investeerders als studenten en huurders de gedroomde oplossing te bieden.

Over ons

Website

Rethink real estate

002

De samenleving staat voor enkele uitdagende vraagstukken op het gebied van huisvesting in de komende jaren.

Vragen zoals: Hoe kunnen studenten nog op kot? Is het nog mogelijk om in de stad een betaalbaar huur- of koopappartement te vinden? En waar kunnen jong gepensioneerden nog rustig wonen maar ook genieten van cultuur, ontspanning en wat groen?

Re-State Development streeft ernaar de verbindende schakel te zijn tussen verschillende belanghebbenden: eigenaars, investeerders, steden en gemeenten, huurders en bewoners.

Elk project wordt op maat benaderd, waarbij vooraanstaande locaties worden geselecteerd voor de realisatie van authentieke en karaktervolle vastgoedprojecten.

Onze projecten

17

Antwerpen verwelkomt dit jaar 17% meer nieuwe studenten in vergelijking met vorig academiejaar. Die stijging is voor een groot stuk te verklaren door het brede scala aan onderwijsprogramma’s, de wijzigingen in het curriculum en de investeringen in voorzieningen voor studenten. Met de studentenhuisvestigingen die we realiseren, speelt Re-State Development in op een groeiende problematiek op vlak van huisvestiging.

4.832

Het aantal toegekende bouwvergunningen in het Vlaams Gewest keldert in 2024 met 4.832 tot een luttele 16.407. Onvoldoende om de bevolkingsaangroei op te vangen.

295.000

Ons land moet tegen 2035 rekening houden met 295.000 extra gezinnen. Een significant woontekort loert om de hoek.

4.000

Het huidige tekort aan studentenhuisvestigingen in Antwerpen bedraagt volgens verschillende onderzoeken al bijna 2.000 kamers. Tegen 2030 zal dit tekort naar verwachting oplopen tot 4.000 kamers, als gevolg van de groeiende populatie en aantrekking van internationale studenten.